Magnet-kontakt 81-M

 

JA-81M
är en trådlös magnetisk detektor i snygg design, vit kulör. Om magneten sätts i rörelse (dörr/fönster/lucka öppnas) utlöses den i detektorn inbyggda sensorn. Så kallad skalskyddande detektor. Den kan utlösa direktverkande eller tidsfördröjt larm och har även inbyggda sabotagesensorer. Vanlig placering vid entrédörr för att erhålla tidsfördröjning för Till- & Från- koppling av larmet vid in och utpassering samt bevakning av fönster och dörrar vid ”hemma-/natt- larm läge”.

 

Tips! Tillsammans med trådlös innesiren JA-80L, kan JA-81M bevaka och signalera öppning och stängning av dörr/fönster även om larmsystemet är avaktiverat.
Kan med signalmottagare UC-80/AC80/JA-80L även användas för trådlös bevakning av processer inom hem eller industri, dörrbevakning i butik etc.

 

Universalsändare. Ingångar (NO/NC) finns för trådbundna externa sensorer, t.ex. magnetkontakt, glasmetallfolie, fuktsensor, trampmatta etc. Ingång finns även för att ansluta Jalusidetektor CT-01 med pulsräkning. Med JA-81M kan alla typer av sensorer/detektorer göras trådlösa och anpassas till Jablotrons 80-system.

 

Detektorn utför regelbundet en självdiagnostik och rapporterar dess kondition till larmsystemet. JA-81M har inbyggd sabotagesensor som utlöser larm vid försök till åverkan på detektorn. Ett automatiskt testläge gör ev. provtest enklast möjliga.