Magnetkontakt 83 M


 

 

 

 

 

 

 

JA-83M
är en trådlös magnetisk minidetektor i diskret och snygg design, vit kulör. Om magneten sätts i rörelse (dörr/fönster/lucka öppnas) utlöses den i detektorn inbyggda sensorn. Så kallad skalskyddande detektor. Den kan utlösa direktverkande eller tidsfördröjt larm och har även inbyggda sabotagesensorer.Vanlig placering vid entrédörr för att erhålla tidsfördröjning för Till- & Från- koppling av larmet vid in och utpassering samt bevakning av fönster och dörrar vid ”hemma-/natt- larm läge”.

 

Tips! Tillsammans med trådlös innesiren JA-80L, kan JA-83M bevaka och signalera öppning och stängning av dörr/fönster även om larmsystemet är avaktiverat.
Kan med signalmottagare UC-80/AC80/JA-80L även användas för trådlös bevakning av processer inom hem eller industri, dörrbevakning i butik etc.

 

Detektorn utför regelbundet en självdiagnostik och rapporterar dess kondition till larmsystemet. JA-83M har inbyggd sabotagesensor som utlöser larm vid försök till åverkan på detektorn. Ett automatiskt testläge gör ev. provtest enklast möjliga.